Charisma

Kijk, dáár komt iemand binnen. Bij hun entree trekken ze als een ware ‘mensenmagneet’ alle blikken naar zich toe. Bewegen zich met souplesse, komen zelfbewust en overtuigend over en spreken op zo’n wijze dat iedereen graag en met aandacht naar ze luistert. 'Een bijzondere uitstraling van iemand met een krachtige persoonlijkheid’, zo luidt deze magische mix van Charisma. Een uitstraling die past bij (persoonlijk) leiderschap, autoriteit, moed, veerkracht, flexibiliteit, enthousiasme, kunnen boeien en inspireren.  

 

Charismatische persoonlijkheden komen niet alleen zelfbewust en overtuigend over, zij beschikken ook over een grote drive en natuurlijk overwicht om hun passie, ideeën, producten of diensten uit te dragen, zijn toegewijd aan hun doel en halen het beste uit zichzelf en anderen naar boven. Zij krijgen daardoor dingen gemakkelijker gedaan.

 

Charisma is ongeveer voor 50% aangeboren en voor 50% ook een te trainen vaardigheid. U bent bijvoorbeeld meer Charismatisch met een open lichaamshouding, een goed stemgebruik, als u een heldere taal spreekt, goed kunt Performen, autoriteit uitstraalt en beschikt over een ontspannen Mindset. Als u zichzelf traint om boven het gemiddelde van de 50% score uit te komen, dan kunt u veel meer bereiken dan dat er nu binnen uw vermogen ligt. Boekt u een training dan spreekt het voor zich dat ook uw Charismatische vaardigheden getraind worden.